CASE STUDY OF TJIBAOU CULTURAL CENTER

I have a group project and we are basically doing an abstract model of the Cultural Center Sci-tech Case Study 2: While he is a proponent of using modern solutions to answer architectural problems, he does not allow this view to dictate the design. Iroko had a particular significance selected for the exterior because of its durability, connection to the natural landscape, and its ability to evoke the appearance of the traditional huts. In regards to natural lighting, bamboo walls filter light into the interior spaces. The building primarily uses two effects to push hot air out of the top: HighBeam Research, 01 Jan.

Post was not sent – check your email addresses! Fill in your details below or click an icon to log in: HighBeam Research, 01 Jan. This site uses cookies. The walls of the cases where comprised of two concentric rings creating a double skin or a hybrid system. The Venturi effect and the Stack effect.

This site uses cookies. Rather for Piano, technology is a means to and end as well as something that is a part of nature. This site is adjusted only for landscape mode.

case study of tjibaou cultural center

Iroko had a particular significance selected for the exterior because of its durability, connection to the natural landscape, and its ability to evoke the appearance of the traditional huts. These louvres automatically open and close in tandem and are controlled by an integrated computer system which constantly calibrates the speed of the wind. You are commenting using your WordPress.

Scitech: Case Study 1-Jean-Marie Tjibaou Cultural Center

University of Washington Graduate School. Horizontal and diagonal steel bracing and connections were used to connect the two rings and make them rigid.

  HOMEWORK HOTLINE RINCON VALLEY MIDDLE SCHOOL

The climate of New Caledonia is a temperate one with four distinct seasons and variations in temperatures from a winter low of 65 F to a summer high of 93 F. When there is a light to moderate wind which is the majority if the time the building uses the Stack effect.

According to Piano, the architect should understand his materials and use them to the best of their conditions.

The Venturi effect and the Stack effect. You are commenting using your Google account. I was wondering if there was anyone who had some thoughts or criticisms that they would like to share about the complex within the context of ‘green’ architecture.

case study of tjibaou cultural center

University of Washington, The building primarily uses two effects to push hot air out of tjibqou top: Centre De Thermique De Lyon. Fill in your details below or click an icon to log in: The roof also has a double skin system made of corrugated aluminum sheets and glass.

To maximize cooling, the cultural center takes advantage of a passive cooling system enabled by its unique conical shape and a system of operable roof skylights, screen of laminated wood, louvres, and fixed windows. In contrast, the interior spaces took on a more contemporary approach with modern facilities and other accommodations.

Jean Marie Tjibaou Cutural Centre Case Study on Behance

Sci-tech Case Study 2: Structure The walls of the cases where comprised of two concentric rings creating a double skin or a hybrid system. Professor, Terri Meyer Boake Associate.

March is when the island receives extreme weather. This screening element is used to control the amount of heat, solar gain, and ventilation in the cases. However, its’ historical and political context is more dubious as it’s a product of colonial power and the struggle for indigenous rights in New Caledonia. The exterior shell wall will then work in conjunction as its orientation to the south allows the sun to beat down on it causing the air between the two layers of the double-skinned to heats up and rise out of the cavity.

  THE BOSCOMBE VALLEY MYSTERY CHARACTERS ESSAY

Wind, orientation, and fase cooling When there are no breezes coming off the water, the unique shape of the shell creates a Venturi Effect which pulls hot, stale air up through the space between the two shells and out of the building. HighBeam Research, 01 Jan. I’d tjiibaou happy to share this information with you if you still need it for your project, or just out of interest.

THE JEAN-MARIE TJIBAOU CULTURAL CENTER – Mekong Basin Cultural Centre

The high reflectivity of aluminum screen bounces a large amount of oncoming solar radiation. Lighting and Solar Radiation Controls The space also uses both artificial and natural lighting. Email required Address never made public. The walls of the cases where comprised of two concentric rings creating a double skin or a hybrid system. To find out ov, including how to control cookies, see here: One other concept that was at the forefront of the design was natural ventilation.

case study of tjibaou cultural center